Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesülete
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Egyesületünk élete
 
2018. évi kerékpáros túrák
 
Március
 
Április
 
Május
 
Június
 
Július
 
Augusztus
 
Szeptember
 
Október
 
Hasznos tanácsok
 
Túrabeszámolók
 
Túratervek, ötletek
 
Látnivalók a túrákon
 
Társalgó (chat)
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Természetjáró minősítő szabályzat 2. rész

 

AZ EGYES FOKOZATOK
TELJESÍTÉSÉNEK FELTÉTELEI


I. A BRONZJELVÉNYES TERMÉSZETJÁRÓ
Legfeljebb 1 éven belül teljesít 500 pontot.


II. AZ EZÜSTJELVÉNYES TERMÉSZETJÁRÓ

Legfeljebb további 1 éven belül teljesít újabb 800 pontot.

III. AZ ARANYJELVÉNYES TERMÉSZETJÁRÓ
Legfeljebb további 2 éven belül teljesít újabb 2300 pontot. Ebből 500 pontot túramozgalom, valamint további 500 pontot más túramód keretében kell igazoltan teljesíteni.

IV. AZ ÉRDEMES TERMÉSZETJÁRÓ
Legfeljebb további 3 éven belül teljesít újabb 4000 pontot. Ebből 750 pontot más túramód keretében kell igazoltan teljesíteni. A fokozat megszerzésének feltétele ezen kívül legalább egy országos túramozgalom teljesítése az alább felsoroltak közül:

1. Országos Kéktúra
2. Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra
3. Alföldi Kéktúra
4. Országos Kerékpáros Körtúra
5. Vízi Nagykör (a környezetvédelmi hatóság által lezárt szakaszok kivételével)

V. A KÍVÁLÓ TERMÉSZETJÁRÓ
Időhatár nélkül teljesít újabb 15000 pontot. A fokozat megszerzésének további feltétele a fent felsoroltak közül egy újabb országos túramozgalom teljesítése. A teljesítés időtartama alatt egy adott útvonal bejárása ugyanazon túramódban maximum 3 alkalommal számolható el.

 

AZ IGAZOLÁS RENDJE


A túranapló vezetését a túrázó, illetve az ezüst minősítés megszerzéséig helyette a szakosztályi/egyesületi túrafelelős is végezheti. A minősítések megítélése a túranapló alapján történik. Az értékeléskor a túrafelelés, illetve az illetékes minősítési bizottság a túrázótól bekérheti a kitöltés alapjául szolgáló túrajelentéseket és egyéb igazolásokat (pl. teljesítménytúra emléklapok, túramozgalmak igazoló füzetei, fotódokumentáció, stb.). 
•    A bronz minősítést az egyesület (szakosztály) végzi.

•    Az ezüst minősítést a városi (kerületi), illetve ahol ilyen nem működik, a megyei (budapesti) minősítési bizottság (felelős) végzi.

•    Az arany minősítést a megyei (budapesti) minősítési bizottság (felelős) végzi.
•    Az érdemes és kiváló minősítést a MTSZ Kitüntetési és Minősítési Szakbizottsága végzi.
A korábban megszerzett minősítések az új szabályzat hatálybalépésével sem évülnek el.

 

JELVÉNYEK ÁTADÁSA


A jelvény átadásáról, lehetőleg ünnepélyes keretek között a minősítési fokozatot odaítélő szervezetnek kell gondoskodnia.

 

EGYÉB


Ezen dokumentum a Magyar Természetjáró Szövetség 1990. évi, legutóbb 2017-ben módosított Minősítési Szabályzata egységes szerkezetben. A szabályzat hatályba lépésének ideje: 2018. január 1. 
•    A hatályba lépés időpontja előtt teljesített túrák minősítési pontjainak számítása az azt megelőzően hatályos minősítési szabályzat szerint történik.

•    A hatályba lépést követően megkezdett új minősítési fokozatok esetében a pontszámítás kötelezően az új szabályzat szerint kell történjen.

•    A hatályba lépéskor folyamatban levő minősítés tekintetében a túrázó maga dönthet, hogy áttér-e az új pontszámításra és a fennmaradó időszakban aszerint számolja el a túráit, vagy a régi szabályok szerint fejezi be az adott minősítési kategória teljesítését. 

A szabályzattal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az MTSZ Kitüntetési és Minősítési Szakbizottságához.

Cím:        MTSZ Kitüntetési és Minősítési Szakbizottság
Levélcím:    1244. Budapest, Pf.: 846.
Email:         info (kukac) termeszetjaro (pont) hu

 

A MTSZ Természetjáró Minősítési Szabályzat 2017. évi módosított változatát
kidolgozó munkacsoport tagjai:

Csiba Ágoston, Garadnay Sándor, Jancsó Ottó, Kammel László, Kovalik András, Kunos Gábor, Malárik Attila, Pálmai Vencel, Szőke Viktor és Dr. Rosztóczy András
 

A korábbi 1988-2005. változatok munkatársai:

Bagócs Edit, Bárdos György, † Benke Magda, Bokody József, Feles László, Horvai Ferenc, Jancsó Ottó, Kovalik András, Lehoczky Csaba, Lengyel József, Dr. Martin János, Pálmai Vencel, † Siklós György, † Szebényi Géza.


1. Melléklet

Kitöltési útmutató
:


1. A túranaplóban pontosan ki kell tölteni a teljesítőre vonatkozó sorokat: név, születési idő, postacím, egyesület. A postacím mellett a kommunikáció megkönnyítése érdekében megadható még egyéb elérhetőség pl. telefonszám, illetve elektronikus levélcím (email) is.
2. A „túra jellege, útvonala, adatai” rovatba be kell írni a túramód kezdőbetűjét (GY, K, V, S, B), az útvonalat az azonosításhoz szükséges mértékű felbontásban, és a pontszámításhoz a túramódi követelményeknek megfelelő adatokat.
      •    táv kilométerben
      •    a túraidő órában
      •    szintemelkedés méterben
      •    az elszámolt plusz pontokra a túraleírás végén rövidítéssel kell utalni: CST= csillagtúra, VT= vándortúra, TÁ= állótábor, TM= mozgótábor, ST= Síkvidéki túra, TT= téli túra, MHT= magashegyi túra, HE= hajó átemelés.
3. A „Túrajelentés száma” és az „Igazolás” rovatokat az Egyesület (szakosztály) tölti ki. A kitöltött (kinyomtatott) napló „Igazolás” rovatát alá kell írni és bélyegző lenyomattal kell hitelesíteni.

4. A „Pontszám” rovatba a mindenkor érvényes Természetjáró Minősítési Szabályzat szerint számított, minősíthető pontszámot kell beírni.
5. Minden túrát egy folytonos vonallal kell lezárni. Számítógéppel készített verziónál túránként külön cellasort használjunk. 
6. Vegyes, különböző túramódokban teljesített túrák esetén az egyes szakaszokat egymástól elválasztva külön sorba kell írni és értékelni. Végül ezeket összeadva kell a túra összesített pontszámát képezni.
7. Vegyes, különböző túramódokban teljesített túranapok esetében a szabályzat szerint járó plusz pontok az abban a túramódban számolhatók el, amelyik túramódban teljesített pontszám a túranap összesített pontszámának legnagyobbik részét teszi ki.
8.) Valamely minősítési fokozat elérését kettős folytonos vonallal kell lezárni. A vonalak alatt az egyesület (szakosztály) az elért minősítési fokozat megjelölésével igazolja a teljesítést és előterjesztést tesz a megítélésre jogosult természetjáró szervezethez.
9.) A nyilvántartott pontszám a következő fokozatnál nulláról indul. A lezárt minősítési fokozathoz szükséges pontszám levonásával kapott maradék pontok az időkorlátok betartásával a következő fokozathoz felhasználhatók. 
10.) Az értékelésre előkészített túranaplókban az érintett fokozat követelményeihez igazodva külön kell összegezni a túramozgalmakban, illetve más túramódokban elért pontszámokat.

 
Hírlevél, levél küldés

E-mail regisztráció:

Küldésről itt olvashatsz.

 
Pontos idő
 
Ami fontos lehet
 
2018. évi gyalogos túrák
 
Permanens IVV
 
Január
 
Február
 
Március
 
Április
 
Május
 
Június
 
Július
 
Augusztus
 
Szeptember
 
Október
 
November
 
December
 
Zubor István: Levelek egy kezdő turistához
 
Somogyi túrázók linkgyüjteménye
 
Kiemelt linkek
 
Hasznos linkek
 
Hasznos segédanyagok
 
Számláló
Indulás: 2006-03-26
 
SMS-hirdetőfal
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!